„И Ар Джи Капитал – 3” продава два имота

Дружеството е сключило предварителен договор, за продажбата на активите, които трябва да завършат до 9 месеца

372 ~ 1 мин. четене

Последният фонд от групата И Ар Джи  - „И Ар Джи Капитал – 3” АДСИЦ продава два имота. Дружеството обяви, че има сключени предварителни договори за два от проектите си. Продажната цена на имотите или част от тях, може да варира приблизително от 4.19 до 4.75 млн. евро, обясняват от фонда за имоти . Сключването на окончателен договор е обвързано с изпълнение на повече от десет условия, като в случай, че условията се сбъднат евентуален окончателен договор за покупко-продажба на имотите или части от тях може да бъде сключен до девет месеца.

"И Ар Джи Капитал-3" АДСИЦ планираше да продаде проекта си "Загора" миналата година, като дори имаше подписан предварителен договор с цена на сделка от 11 млн. евро. Впоследствие обаче продажбата на имота в Стара Загора  се провали се като по искане на купувача бе подписан анекс за прекратяване на предварителния договор.
Освен "Загора" дружеството има три други проекта - Проект Бургас Ритейл, Проект Явор във Варна и Проект София Ринг. Те обаче съвпаднаха с настъпилата криза в строителството и недвижими имоти и не са реализирани.

Другите два фонда от групата "И Ар Джи Капитал - 1" АДСИЦ и "И Ар Джи Капитал - 2" АДСИЦ влязоха в процедура по ликвидация, след като намериха купувачи за имотите си.

Подкрепи Economic.bg