"И аз не съм щастлив, броя си парите"

Вежди Рашидов, министър на културата в оставка

Цитат на деня:

244 ~ 2 мин. четене

"И аз не се чувствам щастлив, броя си парите, нищо че получавам малко повече."

Това призна министърът на културата в оставка Вежди Рашидов пред журналисти днес. Той сподели, че и неговият ток е със 150 лева повече от обичайното и хората наистина не живеят добре у нас. Настоящите събития в държавата са сериозни, тъй като са се изравнили разходите на хората с приходите им. Това ги затрудни и затова той смята, че протестите са основателни.

„Но отместването на тези ценности, които са изконни, в това, което сега гледаме, е доста тъжно. Така не се прави - суверен е народът, не може да се вика „искам оставка, искам власт, тъй като властта иска да се упражнява”, добави той.

Министърът на културата в оставка цитира проучване, в което се казва, че единствено в културната индустрия няма безработица, има икономически растеж с около 4%. "Време е културата да се превърне в приоритет на ЕС. За нея са необходими средства, особено за стари народи като нас. Ние имаме много култура, много история като народ, грехота е това да не се превръща в пари. Парите в културата започват от туризма", каза Рашидов. Оттук нататък, който дойде на мястото му, трябва да разбере, че културата е важно нещо.

Само жена ми може да разреши дали да се кандидатирам отново за министър", каза Рашидов в отговор на въпрос ще бъде ли пак министър, ако ГЕРБ спечели изборите. Наследникът му пък трябвало да бъде по-умен, разумен, за да продължи това, което е започнато. "Сега е време, когато всеки поставя всякакви искания, но политиката е нашата държава", каза Рашидов. "Каквото сме направили, остава за нас, по-висша политика от това няма", добави той.

Подкрепи Economic.bg