Икономическата комисия отхвърли Бургас-Александруполис

На заседанието присъства и финансовият министър в оставка Симеон Дянков

120 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Комисия по икономическата политика, енергетика и туризъм към Народното събрание прие денонсирането на споразумението за изграждане на петролопровода Бургас-Александруполис, предаде „Фокус”. На заседанието присъства и финансовият министър в оставка Симеон Дянков.

Очаква се Законопроектът за денонсиране на Споразумението между правителството на Руската федерация, правителството на Република България и правителството на Гръцката република за сътрудничество в строителството и експлоатацията на петролопровода Бургас-Александруполис да бъде гласуван на второ четене и в пленарна зала днес.

На 7 март народните представители денонсираха на първо четене споразумението. 115 депутати подкрепиха анулирането, 25 бяха "против", а един гласува "въздържал се".

Тогава министърът на финансите в оставка Симеон Дянков коментира, че проектът е неосъществим и неизгоден за страната ни. Дянков посочи, че на Общото събрание на акционерите през 2009 г. е установено, че проектът не е търговски осъществим и неприемлив за банково кредитиране, заради това, че е невъзможно получаване на гарантирано количество петрол.

 

Подкрепи Economic.bg