„Искам прошка от Господ и от народа“

Бойко Борисов, председател на ГЕРБ

Снимка: БГНЕС

224 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

"Искам прошка от Господ и от народа, само към тях грешките ми са несъзнателни. Така че, надявам се Господ да ми прости, народът също".

Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов при посещението си в Ловеч, съобщиха от пресцентъра на партията. Той бе в града заедно със заместник председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и административния секретар Цветомир Паунов, придружавани от областния координатор в Ловеч Николай Нанков.

Всички те се срещнаха с Негово високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил пред новостроящия се храм „Св. св. Кирил и Методий" в центъра на града. Както бе съобщено преди седмица от бившия премиер, общо 600 хиляди лева от държавната субсидия ГЕРБ отпусна за доизграждането на Светата обител.

"Бойко Борисов дойде да поиска прошка, но аз нямам в личен план за какво да му прощавам. Напротив, връчих му грамота за дарението, което партията направи за катедралния храм", каза Гавриил Ловчански на срещата. Той поясни, че с отпуснатите първоначално през август миналата година 100 000 лв., ще се завърши напълно фасадата на сградата.

С предоставените на 7 март други 500 000 лв., ще се завърши напълно първият етаж на катедралния храм, където са разположени кухня и столова, зала за лекции и прожекции с 250 места, параклис, църковен музей, баптистерий, сервизни помещения, добавят от пресцентъра на ГЕРБ. Със средствата ще бъдат изградени ВиК, отоплителната и електрическата инсталации, ще бъдат поставени вратите на помещенията и при възможност ще се облагороди и прилежащото пространство около храма.

Подкрепи Economic.bg