Измама със зърно за 2,4 млн. лева

Данъчните във Варна разкриха търговец, който не е внесъл дължимото ДДС

Укрит и невнесен ДДС в особено големи размери разкриха данъчните във Варна. Ревизията на търговец на зърно е приключила с акт за далъжения към бюджета в размер на 2,4 млн. лева, съобщиха от НАП в морския град.

Това е най-големият съставен акт на търговец на зърно от началото на годината, но има и друго немалки нарушители.

На други трима производители и търговци от Североизточна България ревизиите са приключили с актове от по над 1,1 млн. лева. За първите шест месеца годината инспекторите са извършили близо 1000 ревизии, десетки от тях на производители и търговци със зърнени култури.

Само във Варна и областта е установено, че производители и търговци със земеделска продукция дължат на хазната общо около 4 милиона лева. В Добрич и Русе задълженията са в размер на 1,8 млн. лева, а русенските търговци на зърно са опитали да ощетят хазната с 2,7 млн. лева. Има груби нарушения и в Разград, Търговище и Силистра.

Най-честите нарушения са фиктивни адреси, на които никога не е имало регистрирани фирми, извършени сделки със зърно без финансово-счетоводни документи, декларирани минимални площи, но извършени продажби в големи количества.

Коментари: 0