Изпитът за книжка вече е на таблет

Много от вътрешните изпити вече са с новите технологии, защити нововъведението шефът на ИААА

3959 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Изпитите на кандидатите да се сдобият в шофьорска книжка, от днес ще се провеждат на таблети, а не на познатата ни хартиена листовка. Резултатите също ще се отчитат по електронен път. Вариантът с попълване на хартиената листовка също остава, обясни изпълнителният директор на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААА) Валентин Божков пред националното радио.

"За курсистите, които се явяват на изпит, ще бъде по-благоприятно, тъй като при допусната грешка ще могат да коригират грешните си отговори на таблет, докато при хартиена листовка това е невъзможно", поясни ползите Божков.

Той защити нововъведението с факта, че доста учебни форми вече са напреднали, при което вътрешните изпити се тренират на таблет и на компютър, а накрая кандидатът се явява на хартиена листовка.

"Постепенно в наредбата, която подписа министърът, е предвидено от 1 март всяка група, не по-малко от 25% от нея, да бъдат на електронен носител, като ние още от тази година сме готови почти половината кандидати да ги изпитваме на таблет. Заместваме комплектите, които се използват в момента. Те съдържат плик със съответните защити с баркод, с отпечатани листовки, които във всеки плик са различни, с тези таблети", коментира Валентин Божков.

Подкрепи Economic.bg