Използването на български туроператори е гарантирано

Според зам.-министъра по туризма Иво Маринов отговорността за престоя и връщането на туристите е на изпращащия туроператор

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

В България условията за туристи, които пътуват с български туроператори, са гарантирани. Това каза в ефира на БНТ зам.-министърът по туризма Иво Маринов. По неговите думи отговорността за престоя и връщането на туристите е на изпращащия туроператор.

"И именно тук е проблемът как е регулирано това в други държави. В момента в Русия подготвят законодателни промени, които ще влязат в сила от началото на 2013 г.", добавя министърът.

Той даде за пример случая с миналогодишната драма с туристите на "Алма тур", които се оказаха заложници на неизплатени дългове към авиопревозвач. "Миналата година освен руските туристи имаше проблеми и с финландските туристи, но никой не разбра", каза Маринов.

Преди няколко дни друг български туроператор, работещ основно с руски туристи, обяви фалит. "Бългериън Вип Турс" заяви, че заради неизплатени суми от страна на руски партньор, не може да извършва нормална дейност.

Коментари: 0