"Извинявам се"

Христо Монов, депутат от Коалиция за България

Цитат на деня:

92 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

"Извинявам се. Съжалявам, че думите ми са прозвучали така"

Така депутатът от Коалиция за България се опита да успокои обществените настроения, след като вчера той в прав текст нарече протестиращите "интернет лумпени". "Казвам го като човек, който доста години се занимава с психотерапия", добави още Монов.

„Няма да напусна парламента. Загрижеността ми беше за нещо друго - за това, че действително има такъв културен парадокс, че най-големите достижения понякога за съжаление работят срещу хората. Визирам това, че примерно само в Китай има над 25 милиона интернет зависими, които се лекуват. Световната психиатрична организация обяви интернет зависимостта като една от най-страшните", обясни Монов, цитиран от "фокус".

„Казах само, че не приемам да се казва, че сега протестите са били интелигентни, а през февруари не са били интелигентни. Мисля, че хората, които бяхме през февруари, не сме с различно IQ от тези, които сега протестират", подчерта Христо Монов.

„Някои хора са доста добри артисти, влезли са в роля и играят чудесно ролята на бунтаря", каза той, във връзка с държанието на някои депутати вчера.

„Духът на Конвенцията за правата на детето не разрешават участие на деца в политически акции. Уважавам свещеното право на всеки един родител как да възпитава детето си", посочи депутатът.

„Не бих завел лицата си там, където понякога не се проявяват добри нрави. Най-важното е човек да има право на избор", каза той.

Коментари: 0