Jaguar се прицели в луксозните модели

Компанията ще атакува развиващите се и масови сегменти

Jaguar Land Rover (JLR) ще заложи бъдещето на своята марка Jaguar на ниво луксозни превозни средства, с които ще атакува доминацията на BMW, Audi и Mercedes-Benz, съобщава Financial Times. Така компанията ще се насочи към развиващите се и масови сегменти.

Новите превозни средства, които ще започнат с компактен седан през 2015 г. и включват кросоувър SUV модел, ще се основават на изцяло нова платформа и архитектура. Самият седан ще е изцяло проектиран от JLR, собственост на Tata Motors Индия. Превозните средства ще бъдат направени от алуминий в завода в Солихъл, което ще създаде нови 1500 работни места.

"Това е огромен скок напред за Jaguar", заявява пред FT неназован източник, запознат с плановете. "Това е голямата инвестиция, от която марката отчаяно се нуждаеше". В последно време компанията Jaguar, част от JLR, не се представяше на ниво. JLR постигна високи продажбите и приходи под собствеността на Тата, главно благодарение на Land Rover.

През 2012 г. продажбите на марките Jaguar и Land Rover в Китай са нараснали с 80%, което обяснява и желанието на концерна да засили позициите си и на този пазар.

В края на 2012 британският автомобилен концерн  създаде съвместно предприятие с китайската компания Chery. Производството на автомобили се очаква да започне от края на 2014

Коментари: 0