Животновъди от цялата страна идват към София

Фермерите настояват да получат обещаните 70% от субсидиите на глава животно

100 ~ 1 мин. четене

Животновъди от цялата страна се събраха на протест в пловдивското село Труд. За кратко хората влязоха в сблъсък със служителите на реда при опит да блокират "Карловско шосе" при отбивката за магистрала "Тракия", предаде Агенция "Фокус". Недоволните рискуваха живота си, хвърляйки се на пътното платно. Блокадата на протестиращите продължи кратко, защото хората се отказаха от намеренията си. Те решиха да тръгнат незабавно към София.

Колоната от коли тръгна по магистрала "Тракия". Впоследствие жандармеристи блокираха автомобилите при 133 километър от аутобана. Животновъдите бяха принудително избутани от пътното платно, при отбивката на бензиностанция "Петрол". Организиран бе пропусквателен режим, при който колите преминаваха бавно.

Един от протестиращите животновъди е бил задържан, като не му е било обяснено защо. Мъжът е казал, че колоната трябва да пътува заедно, а не да бъде разкъсана. Според някои именно това е довело до ареста му.

Фермерите настояват правителството да спази поетите обещания и да получат обещаните 70% от субсидиите на глава животно. Припомниха, че живеят на кредит и не могат да се справят с отглеждането на животните, тъй като непрекъснато им бавят средствата.

ГЛАСУВАЙТЕ за Социално отговорната компания на 2013 г.

Подкрепи Economic.bg