Жорж Ганчев: Външен заем ще стимулира потреблението в страната

Бившият председател на българския бизнес блок добави още, че ще се яви на парламентарните избори следващата година с организацията си "Национално Патриотично Обединение"

116 ~ 1 мин. четене

"Синьо-червената мъгла продължава да се стеле над българския народ и да вреди на всички нива", каза Жорж Ганчев в студиото на България Он Еър. "За последните 10 години нищо не се е променило", казва още той. "Не може да играем на зар - тези ще ни спасят, онези ще ни спасят".

Според него, един голям външен заем ще стимулира потреблението, ще създаде нови работни места и така ще започне растеж в икономиката ни, какъвто в момента няма. "Гърците лежаха на плещите на страните от ЕС 35 години, а българите са работлива нация и затова сценарият там не може да се повтори тук".

Жорж Ганчев определи и дебатите по темата АЕЦ "Белене" като смехотворни. "Господа лъже-комунисти и лъже-социалисти имаха пълната възможност при тройната коалиция да подпишат и да се построи за 4 млрд. централата, ако имаха гръбнака и достойноството да го направят".

Бившият председател на българския бизнес блок добави още, че ще се яви на парламентарните избори следващата година с организацията си "Национално Патриотично Обединение".

"България трябва да е център на Балканите във всички области, защото нашите деца са велики майстори, а ние ги гоним в чужбина", завърши Ганчев.

Подкрепи Economic.bg