КТБ изпревари Райфайзен и стана петата най-голяма банка

Няма промяна в местата на първите четири финансови институции

300 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Публичната Корпоративна търговска банка АД (КТБ) изпревари Райфайзенбанк България ЕАД и стана петата по големина банка на българския пазар по отношение на активите. Това сочат данните на Българска народна банка за разпределението на финансовите институции по групи към 28 февруари 2013 г.

Отделните отчети на всяка банка за активи, приходи и печалба се предоставят само в края на тримесечието, когато ще е ясно дали КТБ остава на пето място и ако да каква ще е преднината й пред Райфайзенбанк.

След разместването към 28 февруари в "първа група" (там са 5-те най-големи банки според общите им активи) попадат УниКредит Булбанк, Банка ДСК, Първа инвестиционна банка (ПИБ), Обединена българска банка (ОББ) и КТБ. Райфайзенбанк отстъпва на шеста позиция и е водач във "втора група". Няма промяна в местата на първите четири финансови институции през февруари спрямо края на януари 2013 г.

Търгуваната на фондовата борса КТБ стана шестата по големина банка у нас в края на 2012 г., когато измести от това място Юробанк България (позната като Пощенска банка).

Подкрепи Economic.bg