Кабинетите на България и Гърция заседават заедно

Бойко Борисов и Андонис Самарас ще обсъдят развитието на съвместните инфраструктурни проекти

Премиерът Бойко Борисов и 11 министри ще отпътуват днес за Атина, където ще се проведе съвместно заседание с гръцкия кабинет.

Това е второто заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище между правителствата на България и Гърция, добавят от правителствената пресслужба.Очаква се днес да бъдат подписани и приети двустранни документи в областта на образованието, науката и културата, земеделието, спорта, туризма, външните работи, в областта на информационните технологии, както и съвместна декларация на двете правителства.

По време на посещението в Гърция министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне със своя колега Андонис  Самарас и с президента Каролос Папуляс.  Теми на разговорите ще бъдат сътрудничеството в рамките на ЕС и в региона и развитието на съвместните инфраструктурни проекти.

В ръководената от Бойко Борисов правителствена делегация са включени министрите Николай Младенов, Лиляна Павлова, Тотю Младенов, Аню Ангелов,  Сергей Игнатов, Десислава Атанасова, Вежди Рашидов, Мирослав Найденов, Ивайло Московски, Делян Добрев, Свилен Нейков.

Коментари: 0