Кадиев: БСП се нуждае от ново ръководство

Георги Първанов и Татяна Дончева са едни от недоволните в БСП, аз също съм такъв, но призивът ми е те да останат в партията, смята депутатът от левицата

148 ~ 2 мин. четене

Време е за промяна в БСП и ново ръководство, независимо от резултата на изборите. Това заяви депутатът от левицата Гоерги кадиев  в ефира на Нова Телевизия. Според него дали Станишев ще водач на листа на евроизборите е по-скоро символично, тъй като заради ангажиментите като председател на ПЕС, рядко ще е в България.

Опасността за БСП сега не е да се раздели на привърженици на Станишев и Първанов, а не на доволни и недоволни. Ние сме единствената нелидерска партия, а съществуването на БСП е важно за България, защото партията се бори за демокрацията и срещу проявите на ксенофобия. На въпрос какво тогава е сблъсъкът на Станишев и Първанов, Кадиев отвърна, че това показва, че БСП има лидери.

На предстоящите европейски избори битката е да повалим ГЕРБ, а не АБВ. АБВ има своя писта и ще е голяма грешка да се борим с тях. Георги Първанов и Татяна Дончева са едни от недоволните в БСП, аз също съм такъв, но призивът ми е те да останат в партията. Много е лесно да се напусне, коментира Кадиев. Аз съм един обикновен депутат и призивът ми е към недоволните в партията, но не към Първанов – той е много над нивото ми, добави червеният народен представител.

По отношение на скандала със записа на среща между Бойко Борисов, Георги Първанов и Румен Петков, Кадиев заяви, че никой не е чул официално запис. Очевидно се върви по линия да се вади компромат срещу Първанов и Петков. При всичките ми критики към Георги Първанов, не вярвам той да се обедини с Бойко Борисов. Може би Първанов и Калфин искат да направят политическа партия вляво, но аз искам да променим БСП, добави Кадиев.

Коментари: 0