Калфин: Не е ясно кой управлява държавата

АБВ ще прави евтина кампания, заяви евродепутатът

72 ~ 2 мин. четене

Има подозрения, заради липсата на прозрачност, за това кой и как квзема решения за управлението на държавата. Във всяк адържава съставът на правителството се определя по ясен начин, обикновено базиран на коалиционно споразумение между избраните в парламента политически партии. Ако няма подобно споразумение, значи никой не носи отговорност. Аз оспорвам начина, по който беше издигнато и съставено настоящото правителство. Не поставям под съмнение качествата на министрите, за които се твърди, че са експерти, а непрозрачността на съставянето на целия кабинет. Това обяви Ивайло Калфин, депутат в европейския парламент и предстоящ водач на листата за изборите за ЕП на Движение АБВ на президента Георги Първанов /2002-2012/, в предаването "Тази сутрин" на bTV.

Не съм съгласен с поведението на БСП относно управлението на държавата, отказа от прозрачност при вземане на решения и умишленото поддържане на неясни структуи, коментира той. БСП имаше възможност веднага след изборите през май 2013 г. да е активна, да призове за нови избори, тъй като със 120 депутати управлението не би бил остабилно. Сега вече не мисля, че трябва да им апредсрочни избори, коментира Калфин.

Той подчерта, че е изразявал неколкократно позицията си пред ръководството на партията за избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, което стартира поредица от протести в страната, относно липсата на коалиционно споразумение между еправляващите партии, подкрепящи кабинета, както и относно отношението на БСП спрямо партия "Атака", но отговор така и не е получил от левицата по тези свои позиции.

Не съм предател. Аз не сменям партията, защото не съм член на БСП. А и нямам лична изгода от това да се оттегля от листите на партията, коментира още Калфин.

Ние сме леви и не цепим БСП, защото избирателите не са феодални на никого. Просто даваме на хората с леви разбирания нова алтернатива. ГЕРБ са нашите основни опоненти, каза още Калфин.

Станишев е силен лидер, той е начело на партията 14 години, което го прави третият най-дълго управлявал левицата след Тодор Живков и Георги Димитров, каза още евродепутатът.

АБВ ще прави евтина кампания. Тъй като не разчитаме на партийна субсидия, единствено е възможно да проведем кампанията със средства, набрани от дарения. В момента движението няма собствена банкова сметка, защото няма регистрация и тя е на мое име. В нея има по-малко от 8000 лева, коментира Калфин.

Коментари: 0