Камерун търси бизнес ноу хау в България

Африканската страна търси наш опит в сектори от хранително-вкусовата промишленост до проекти за соларни системи

6894 ~ 2 мин. четене

Камерун търси ноу хау от българския бизнес. Това обяви на среща с представители от различните браншове в Хасково проф. Есо Еламе, цитиран от агенция Стандарт нюз. Професорът е представител на бизнеса в Камерун. Есо Еламе е част от двудневна делегация от африканската държава, която пристигна в областния център в сряда. Като част от програмата на групата бе и срещата с членовете на хасковската търговско-промишлена палата.

Камерунците се интересуват от идеи за развитие на хранително-вкусовата промишленост, всичко, което се отнася до земеделието и животновъдството, потреблението и съхранението на храни, строителството и туризма. "България няма история на колонизатор и затова можем да ви посрещнем добре в Камерун", подчерта пред бизнеса проф. Еламе. Той уточни, че страната му е заинтересувана от българско ноу хау в производството на тухли, както и от добрите технологии, които имаме при направата и изграждането на дървени къщи.

Политиката в строителството на домове за настаняване в Камерун е приоритетна за властимащите, тъй като страната сега наброява 20 милиона жители, но според проучванията само след 10 години населението й ще нарасне на 30 милиона. "Търсим български партньори, защото българите знаят малко за Африка и не присъстват на континента. А той е новата граница на човечеството и на хилядолетието. Това е континентът, където всичко е за правене и там се намират бъдещите потребители. Африка е Китай на бъдещето", е мнението на проф. Еламе.

Африканската държава ще търси българския опит производството на продукти от дърво като мебели и врати, тъй като страната има огромен ресурс от дървен материал. Камерун ще се съветва с наши специалисти за използването и акумулирането на слънчева енергия.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg