Кампания за деца набра 22 хил. лв.

100 деца ще получат помощ

Кампанията на Райфайзенбанк "Избери, за да помогнеш" 2011 г. набра 22 334 лв., съобщиха от финансовата институция. Средствата ще са за подкрепа на проекта на SOS Детски селища България "Бъдеще и за мен", който оказва помощ на деца, лишени от родителска грижа и деца, които са в риск да загубят подкрепата на своите родители.

Парите са събрани от лични дарения на 152 служителите на Райфайзен, от дарения, постъпили директно по сметките на организацията, от дарителски SMS-и, както и от банката, която за всяко направено дарение от свой служител добавяше по още 100 лв.

Със средствата от кампанията ще бъде осигурена помощ на 100 деца, включени в програмите за семейно-ориентирана грижа в SOS Детските селища и SOS Младежките домове. Ще се помага и на програмите по превенция на изоставянето в центровете за семейно консултиране и подкрепа на SOS Детски селища. SOS Детски селища България се грижи за над 750 деца.

Общата сума по време на кампанията е 387,1 хил. лв. Кампанията се проведе в периода  ноември 2011 г. – януари 2012 г. и подкрепи 22 проекта в областите здравеопазване, социална сфера, опазване на околната среда, култура и образование.

Коментари: 0