Кирил Ананиев пак зам.-министър на финансите

Той е назначен със заповед на служебния премиер Георги Близнашки

Кирил Ананиев пак зам.-министър на финансите
344 ~ 1 мин. четене

Служебният министър-председател проф. Георги Близнашки назначи Кирил Ананиев за заместник-министър на финансите, съобщиха от правителствената пресслужба.

Ананиев е заемал длъжността на зам.-министър на финансите в три поредни кабинета - на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев. 

Ананиев е свободен от поста в правителството на ГЕРБ, след което става секретар по финансовата политика на президента Георги Първанов. При управлението на кабинета "Орешарски" Ананиев бе съветник на министър-председателя.

Кирил Ананиев започва работа в Министерството на финансите през 1980 г., след като завършва специалност „Финанси и кредит“ в УНСС. Преминава през всички експертни длъжности, за да достигне до началник на Главно управление „Държавни разходи“, гласи още професионалната визитка на Ананиев, разпространена от МС. 

Ананиев е вторият заместник на финансовия министър Румен Порожанов, след като миналата седмица за зам.-министър беше назначена Теменужка Петкова - бивш директор на Агенцията за държавна финансова инспекция.

Коментари: 0