Китайска компания навлиза ударно на пазара на смартфони

2.16 млрд. долара са приходите на Xiaomi през първите шест месеца на годината

Автор: Божидара Иванова

Китайската компания Xiaomi е отчела приходи на стойност 2.16 млрд. долара за първите шест месеца на годината, съобщи pixel media. Компанията има пълния потенциал да се превърне в поредната китайска сензация сред смартфоните. За сравнение, през изминалата 2012 г. Xiaomi е отчела 2.05  млрд. долара приходи за цялата година.

През първите шест месеца на годината Xiaomi са продали 7.03 милиона смартфона.  Компанията се присъединява към сънародниците си Huawei и ZTE, които също навлязоха ударно при смартфоните и дори се установиха трайно в топ 5 на най-големите доставчици.

„Забравете за финансовите резултати, те не са най-важните“, казва Лей Юн, изпълнителният директор на Xiaomi. „Най-важното е да правим продукти, които да радват потребителите и донасят дългосрочни ползи“, добавя той. 

Компанията Xiaomi е основана през 2010 г. и успя да пробие сама в един от най-тежките по отношение на конкуренция сектори, какъвто е този на смартфони. Потребителите на компанията са 20 милиона в целия свят, а от тях 14,22 милиона са от Китай, Тайван и Хонконг. 

Коментари: 0