Компютрите на Apple ще са с по-бърз Wi-Fi

Скоростта ще нарасне три пъти

228 ~ 1 мин. четене

Популярни Mac конфигурации на технологичния гигант Apple ще поддържат новия, много по-бърз, Wi-Fi 802.11 асстандарт, стана ясно от съобщение в специализирания блог thenextweb. Технологията е позната още като 5G Gigabit Wi-Fi, а от Apple вече са постигнали споразумение с компанията Broadcom за доставките на съответните чипове в предстоящите Mac компютри.

Благодарение на новия компонент конфигурациите ще са в състояние да осигурят до три пъти по-висока скорост от продуктите базирани на 802.11n стандарта. В момента устройствата, които го поддържат гарантират максимална скорост от 450 Мbps, a новите Mac модели ще увеличат тази стойност до 1.3 Gbps.

Чиповете на предстоящите устройства на Apple ще разполагат с три антени. Освен това те осигуряват поддръжка за до 8 антени, което може да им позволи да достигнат дори още по-бърза скорост за пренос на данни. Broadcom вече са започнали разработването на своите 802.11ас процесори и се очаква те да са готови навреме за премиерата на следващото поколение Mac компютри.

Подкрепи Economic.bg