Концесията на гара "Пловдив" може да бъде преразгледана

Транспортният министър Данаил Папазов добави, че са установени слабости още при изготвяне на анализите за концесията

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Договорът за концесия на централна железопътна гара "Пловдив" може да бъде преразгледан, ако е необходимо. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по време на парламентарния контрол. Повод за думите на министъра бе въпрос на народния представител Петър Мутафчиев за унищожаване на държавна собственост от страна на концесионера.

Министър Папазов добави, че са установени слабости още при изготвяне на анализите за концесията. На 3 юни 2013 година е постъпило писмо, с което стопанинът на гарата информира за предстоящо събаряне на сграда, която е собственост на Националната компания ДЖелезопътна инфраструктура". По договор обаче, такава дейност не може да започне с уведомяване, а само с изрично писмено съгласие на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Такова писмо обаче не е изпращано на концесионера.

Министър Папазов информира, че ще се анализира обстойно работата на комисията по осъществяване на контрол по изпълнение на договора за концесия на гарата в Пловдив.

Коментари: 0