Кошлуков: Руското лоби финансира протестите

Руските бизнесмени ще поискат да управляват партия, която ще им прикрие договорите, ще им подпише "Белене" и ще остави същите сметки за ток, коментира бившият депутат

3599 ~ 2 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Руското лоби, което загуби бизнес за 10 милиарда у нас с АЕЦ "Белене", е вероятен подбудител на протестите през последните дни. Това мнение изрази Емил Кошлуков, телевизионен водещ и бивш депутат, в интервю за "24 часа".

Когато става дума за бизнес за милиарди, е напълно възможно да се дадат 100 хил. лв. на хулигани, за да обръщат кофи по улиците и да създават усещането, че тази власт не се справял, коментира Кошлуков. По думите му руското лоби работи с БСП, но и с други партии, сред които може би и "Атака". "Утре те искат да управлява партия, която ще им прикрие договорите, ще им подпише "Белене" и ще остави същите сметки за ток", заявява Кошлуков.

По негово мнение оставката на правителството е била правилен ход, тъй като всеки ден, в който Бойко Борисов оставаше на власт, трябваше да търпи негативите и да отговаря на въпроси защо има нови пребити, защо обръщат кофи...

"В момента, в който Борисов си подаде оставката, ги остави с пръст в устата. Така отне възможността за критики. Оттук нататък Костов, Станишев и Доган приличат на сърдити деца: "Искаш сладолед? На ти! А сега защо ревеш?", казва Кошлуков.

Според него е малко вероятно протестите да родят нова гражданска партия, която да се бори на изборите. За да се обединят, трябва да има лидер, ръководство, а те отказват, обяснява Кошлуков.  "Едните искат национализация на ЕРП, другите искат приватизация на "Топлофикация". Това е първата шизофрения. Едните искат бързо сваляне на кабинета в оставка, другите казват "Не желаем никакви партии". Това е втората шизофрения, защото на предсрочни избори се избират партии. Да не говорим, че искат граждански комитети, но как ще излъчват гражданите в тях? Кой ще бъде признат за по-протестиращ от другите?", коментира още той.

Подкрепи Economic.bg