Кредити за земеделци срещу субсидия пуска ПИБ

Заемите ще са на база получените плащания през 2012 г.

248 ~ 1 мин. четене

Първа инвестиционна банка (ПИБ) отпуска кредити за земеделски производители на база субсидиите, които те ще получат по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) през 2013 г.

Стойността на заема се определя според полученото подпомагане по СЕПП за предходната година, уточниха от ПИБ. Тази година земеделските производители ще могат да ползват кредитни средства от Fibank преди стартиране на Кампания 2013 по СЕПП и преди изплащането на субсидиите за Кампания 2012.

"Кредитът е предназначен специално за нуждите на земеделските производители, които получават своите субсидии на база обработваеми площи и имат нужда от оборотни средства или планират други необходими инвестиции за своята дейност. Готови сме веднага да отпуснем кредити на земеделските производители до 100% от получените през 2012 г. субсидии на база СЕПП", коментира Надя Кошинска, директор "Кредитиране на малки и средни предприятия" в ПИБ. По думите й при представяне на удостоверение от Държавен фонд "Земеделие" за определените субсидии през 2013 г. банката може да увеличи предоставеното финансиране.

Подкрепи Economic.bg