Кръстев: Авиацията е сред най-стабилните сектори

В интервю за списание "Икономика" служебният транспортен министър заявява, че мерките за оздравяване в БДЖ ще продължат

244 ~ 1 мин. четене

Въпреки трудностите, предизвикани от световната икономическа криза, авиацията в България е един от най-стабилно развиващите се и регулирани сектори в транспортната система. Българската авиация отговоря на всички международни изисквания. Също така сме лидери и при предоставянето на аеронавигационно обслужване в Югоизточна Европа. Това казва в интервю за най-новия брой на списание "Икономика" Кристиан Кръстев, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебното правителство.

Кръстев поясни, че предстоят срещи с Асоциацията на българските авиокомпании, на които ще се обсъждат мерките, свързани със стимулиране на авиационния бизнес в България, както и допълнителни мерки по оптимизация на летищните такси, с които да стимулираме допълнително затоварване на самолетите.

Служебният транспортен министър не пропуска и горещата тема в транспорта - БДЖ. След като смени ръководството на държавната железница, Кристиан Кръстев обеща, че това няма да е последната мярка, която предприема в БДЖ.

За концесиите на летищата, за състоянието на "Български пощи", за усвояването на парите по Оперативна програма "Транспорт" и за целите пред служебния министър, четете подробното интервю с Кристиан Кръстев в брой 24 на списание "Икономика". Априлското издание вече е на пазара.

Подкрепи Economic.bg