Кунева: Парламентът може да работи единствено като служебен

Лидерът на ДБГ смята, че партийните субсидии трябва да бъдат намалени наполовина

100 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Парламентът може да работи единствено като служебен парламент. Това каза лидерът на "Движение България на гражданите" Миглена Кунева в ефира на bTV. "Служебен парламент е този, който действа под натиск. Този натиск е позитивен и дава причина за позитивен дневен ред", добави тя.

"Искаме свобода на медиите, от която всички ние зависим. Искаме да знаем кой притежава медиите. Изборно законодателство без свобода на медиите е нищо. Няма да има никакъв ефект. Свободата на изборите няма как да стане без медиите", заяви лидерът на ДБГ.

Тя предложи на първо място да се изчистят избирателните списъци, да се въведе машинното гласуване, да се промени медийното законодателство и да има плурализъм, когато се изказват тези.

"Тогава ще направим байпас на липсващата легитимност и ще започнат да се случват по-истински нещата", смята Кунева.

Тя е на мнение също, че партийните субсидии трябва да бъдат намалени наполовина. "Не може в Германия да бъде 85 евроцента, а в България да бъде 12 лв. Ако казваш, че ще споделяш солидарността, направи го първо от себе си. Иначе ще става все по-непрестижно да си политик и единствената причина да си в парламента, ще бъде за някаква облага", смята Кунева.


Коментари: 0