LG обвинява Samsung в плагиатство

Обвиненията са свързани с новия смартфон на Samsung Galaxy S4

144 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Южнокорейската компания LG обвини конкурентите си от Samsung в нарушаване на патентни права, предаде телекомуникационният портал GSMArena.

Още преди официалното представяне на новия флагман на Samsung Galaxy S4 в мрежата упорито се говореше, че устройството ще използва специална технология за следене на очите. Слуховете се оказаха верни и Samsung обяви, че новия смартфон ще предложи функцията Smart Pause.

Представители на LG заявиха, че са попълнили патентна заявка за технологията още през 2009 г. Освен това, компанията е патентовала и редица други изобретения, свързани с проследяването на очите на потребителите. Предстои мащабна проверка дали конкурентите от Samsung не нарушават някои от регистрираните вече патенти в смартфона си Galaxy S4.

От Samsung отричат обвиненията и твърдят, че Smart Pause е резултат от собствени разработки и функционира на различен принцип. Според GSMArena, LG най-вероятно ще изчака пускането на модела S4 в продажба и тогава ще реши дали да заведе дело за плагиатство.

Новият Galaxy е последното бижу в короната на Samsung. Устройството, което разполага с 5-инчов дисплей и 13-мегапикселова камера, беше представено на 14 март в Radio City Music Hall в Ню Йорк. Продажбите на Galaxy S4 се очаква да започнат в САЩ на 26 април, като апаратите ще се предлагат с договори на мобилните оператори AT&T Inc, Verizon Wireless, Sprint Nextel Corp и T-Mobile USA Inc.

Със S4 Samsung иска да върне смартфоните Galaxy на върха по продажби в света, след като през четвъртото тримесечие на 2012 г. устройствата бяха изпреварените от най-новия модел на основните конкуренти Apple - iPhone 5.

Подкрепи Economic.bg