LG с печалба за тримесечието, но не и от мобилния бизнес

Добро е представянето и на подразделенията за потребителска електроника и домакинска техника, помогнало за посрещане на загубите от мобилното подразделение

6728 ~ 1 мин. четене

LG Electronics обяви финансовите си резултати за второто тримесечие на годината. Според отчета, компанията отчита нетна печалба от 159 милиарда корейски вона (138 милиона долара), което е с 46% спрямо същия период на предишната година.

Подобрението се дължи до голяма степен на програмата за оптимизиране на разходите и преход към продукти с по-голяма норма на печалба. Добро е представянето и на подразделенията за потребителска електроника и домакинска техника, помогнало за посрещане на загубите от мобилното подразделение.

За периода приходите са били 12,86 трилиона вона (11,16 млрд. долара), което е с 5,2% повече спрямо първото тримесечие на годината, но с 10,6% по-малко в сравнение с година по-рано.

Въпреки това мобилното подразделение отчита оперативна загуба от 57 милиарда вона (49,48 милиона долара) за тримесечието. Според компанията това е заради по-големите маркетингови разходи за новите модели, появили се на пазара през този период.

Като цяло приходите са намалели на годишна база с 28,5% до 2,32 трилиона вона, което се дължи на намаляващите продажби на обикновени телефони. В същото време смартфоните заемат 44% от продадените телефони при 36% през предходното тримесечие. Продадените за тримесечието телефони са 13,1 милиона, което е с 4% по-малко спрямо предходното.

Подкрепи Economic.bg