Лайтер e новия изпълнителен директор на „Порше БГ“

Досегашният директор Томас Рушицка оглавява „Порше Украйна”.

От днес (1 август) Адриан Лайтер е новият изпълнителен директор на „Порше БГ", вносител на Volkswagen и Audi за България.

Лайтер e завършил Икономическия университет във Виена, специалност „Икономика на търговията". Започва кариерата си като системен координатор в отдела, отговарящ за дейността на дъщерните дружества на „Порше Холдинг" в Централна и Източна Европа. По-късно оглавява подразделението за търговия с резервни части в Залцбург, след което поема длъжността ръководител на проект за интеграцията на вносителя на Volkswagen, Audi и SEAT за Чехия в структурата на „Порше Холдинг Залцбург".

Дейността на българската дъщерна фирма на австрийския холдинг „Порше" е разделена между две самостоятелни юридически лица - „Порше БГ" с предмет на дейност внос и търговия на едро и „Порше Интер Ауто" - структура, включваща всички собствени дилърски центрове на фирмата, с предмет на дейност търговия на дребно.

Съвместно с Ивайло Пулев, изпълнителен директор на „Порше Интер Ауто", Адриан Лайтер ще отговаря за по-нататъшното развитие на дейността, свързана с вноса и продажбата на марките Volkswagen и Audi.

Досегашният директор на „Порше БГ" Томас Рушицка поема от днес позицията изпълнителен директор на „Порше Украйна", съобщи speed-press.

Коментари: 0