Легендарното кафене „Сентръл пърк“ от „Приятели“ отваря врати

Автентична атмосфера под звуците на Smelly Cat очаква гостите на заведението

Легендарното кафене „Сентръл пърк“ от „Приятели“ отваря врати
2003 ~ 1 мин. четене

20 години след излъчването на първия епизод от комедийния сериал "Приятели", копие на неговото емблематично кафене ще бъде построено в Ню Йорк за радост на многобройните фенове, съобщи Франс прес. Оранжево канапе, зелено кресло, стена от тухли... Нищо няма да липсва в заведението "Сентръл пърк", което ще бъде отворено за посетители от 17 септември до 18 октомври в южен Манхатън. Това бе оповестено от компаниите "Уорнър брос" и "Ейт ъклок кофи" (Eight o'clock coffee), които си партнират за осъществяването на тази инициатива.

Посетителите няма да могат да беседват с приятелите от сериала - Рейчъл, Моника, Фийби, Джоуи, Чандлър и Рос, но ще могат да се настанят удобно в канапетата, за да изпият чаша кафе, да участват в конкурс, да си направят снимки и дори да послушат "Smelly Cat" - песента, написана и изпълнена от Фийби. Актьорът Джеймс Майкъл Тайлър, който изпълнява ролята на бармана Гюнтер в сериала, обаче ще се появи в кафенето.

В САЩ първият епизод от сериала "Приятели", който постигна огромен успех в целия свят, бе излъчен на 22 септември 1994 г. от телевизия Ен Би Си. Зрителите проследиха 10 сезона на сериала, който слезе от малкия екран на 6 май 2004 г.  Последният епизод от "Приятели" бе гледан от 52,5 млн. телевизионни зрители. 

Действието се развива в Манхатън, но сериалът е заснет в Калифорния - в студиата на "Уорнър брос" в Бърбанк, с изключение на заснетия в Лондон финален епизод на четвъртия сезон.

Коментари: 0