Lego представи Батмобил за пораснали деца (видео+снимки)

Ентусиастите ще трябва да се справят с близо 1900 части

Lego представи Батмобил за пораснали деца (видео+снимки)
4703 ~ 1 мин. четене
Автор: Стилиян Гребеничарски

По повод 75-годишнината от дебюта на комиксите за Батман, Lego Group представи най-новата си играчка, посветена на поредицата, съобщава BBC. Това е атрактивен сглобяем модел на известния Батмобил.

Комплектът включва 1 869 елемента, повечето, от които черни, разбира се. Ако притежателят успее да се справи с предизвикателството на сглобяването, то той ще разполага детайлна кабина, „брониран” корпус с движещи се аеродинамични крила и реалистични гуми. Завършеното творение би трябвало да е с височина близо 13, ширина - 23 и дължина - 38 сантиметра.

„И защото Батмобил без Батман е като Батман без Жокера, датският производител добавя и две малки фигури на героя и неговия опонент - злодей”, пише BBC.

Играчката е втората от поредица, започнала със сглобяем модел на Mini Cooper, съставен от 1 077 части. Както и предишната, така и тази фигура е препоръчителна за „деца” над 16-годишна възраст. Тя изисква както добри умения, търпение и отдаденост, така и значителен бюджет. Цената в магазините в САЩ ще бъде 199,99 щатски долара, в Канада - 229,99 канадски долара, а във Великобритания 159,99 паунда.Подкрепи Economic.bg