5-те най-красиви островa в света за 2014 г.

Списание Trаvel + Leisure публикува класацията си на най-хубавите и предпочитани острови в света за 2014 г.

5-те най-красиви островa в света за 2014 г.
5212 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Островите са безспорен фаворит сред желаните дестинации за посещение. По света има толкова много острови и всеки един е толкова различен и уникален. Списание Trаvel + Leisure публикува класацията си на най-хубавите и предпочитани острови в света за 2014 г.

5. Бали, Индонезия

Остров Бали получава 86.89 точки от възможни 100 точки. С десетките си хиляди храмове и пагоди, Бали е известен още като "Острова на хилядата храма". Островът е смятан и за едно от най-красивите места в света заради богатата си история, култура, танци, скулптура и живопис, красиви плажове и тропически климат.

4. Големият остров, Хаваи

Четвъртият най-хубав остров в света е Големият остров на Хаваите, който получи 87.89 точки. Той е най-младият и най-големият остров в Тихия океан. Големият остров впечатлява с пустини с черна лава и гъсти тропически дъждовни гори. Мястото е подходящо за каране на сърф и ски в един и същи ден.

3. Кауаи, Хаваи

Третото място е за друг хавайски остров - Кауаи, който получи 88.59 точки. Това е най-зеленият и най-старият остров в Хавайския архипелаг. По същество Кауаи единичен масивен вулкан, който се издига на 4800 метра над морското равнище. На него са снимани редица холивудски филми като "Джурасик парк", "Сини Хаваи" и "Кинг Конг". 

2. Мауи, Хаваи

Остров Мауи в Хаваите е на второ място с 89.51 точки. Заради невероятната си природа, островът е описван като магически. На него има разположени три градчета и големи тълпи от хора, а природата създава усещане за нереалност.

1. Санторини, Гърция

Гръцкият остров Санторини оглавява поредната класация за най-хубав и предпочитан от туристите остров. През последните няколко години вулканичният остров е една от най-популярните островни дестинации, благодарение на красивата си природа, уникалната архитектура и красивите залези.

Подкрепи Economic.bg