Lenovo продължава да пазарува компании

Китайският IT гигант си купи бразилски производител на компютри

76 ~ 1 мин. четене

Китайската технологична компания Lenovo, която е вторият по големина производител на компютри в света продължи да си купува компании. Последната сделка е за бразилския производител на персонални компютри CCE. Lenovo ще плати 147 млн. долара, като се очаква сделката да бъде финализирана през първото тримесечие на 2013 г., информира TechNews.

Поглъщането на CCE ще позволи на IT гиганта да разшири позициите си на третия по големина пазар на персонални компютри и смартфони в света. Това е поредна сделка за Lenovo, която цели засилване на позициите на компанията на ключови пазари. Миналата година Lenovo създаде джойнт венчър с японската NEC Corp. за продажба на персонални компютри, а преди това погълна немски доставчик на PC. През 2005 г. Lenovo придоби бизнеса за производство на персонални компютри на IBM.

През първото тримесечие на финансовата 2012-2013 г., приключило на 30 юни, чистите приходи на Lenovo Group нараснаха с 30% до 141,4 млн. долара, в сравнение със 108 млн. долара година по-рано. Пазарната капитализация на компанията е 21 млрд. долара.

Подкрепи Economic.bg