Летище Бургас е отворено за полети

В 18:00 ч. полетите, обработката на документи на излизащи и кацащи пътници бе възстановено

7116 ~ 2 мин. четене

Летище Бургас е отворено за пристигащи и заминаващи полети. Това става по-малко от 24 часа след трагичния инцидент. Министърът на вътрешните работи, както и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията и министърът на външните работи все още са в Бургас и продължават да координират предприетите действия за възстановяването на нормалната работа на място, съобщиха от транспортно министерство.

Завишените мерки за сигурност, които бяха въведени за всички транспортни обекти, ще действат и за летище Бургас. Създадена е  организация това да не доведе до забавяне на полети. Проверките на гражданите отнемат повече време и всеки, на който му предстои да използва въздушен транспорт трябва да бъде на аерогарата най-малко 2 часа по-рано. Завишен е контролът по всички граници на страната – на граничните пунктове на изход се извършват цялостни проверки на всички пътници в това число и граждани на ЕС.

През целия ден летище Варна приемаше полетите, които бяха пренасочени от Бургас. Въпреки завишения трафик и благодарение на добрата координация между институциите, полетите се извършваха в рамките на минимални закъснения. Не се стигна до отмяната на нито един полет.

До края на деня ще кацнат 17 самолета и ще излетят 16, казаха от Летище Бургас за www.economymaagazine.bg.

Всички транспортни обекти в страната – летища, пристанища, авто и ж.п. гари, функционират нормално, при засилени мерки за сигурност. Към този момент няма данни за проблеми или нарушения. Осигурено е присъствие на екипи на ДАИ на големите автогари в страната и се извършват проверки.  Национална компания „Железопътна инфраструктура” и „Холдинг БДЖ” ЕАД работят при завишени мерки на сигурност и в координация с „Транспортна полиция”. Всички съоръжения по железопътната инфраструктура, са били проверени още вчера, до 21:00 ч.

Подкрепи Economic.bg