Лифтовете на "Витоша" тръгнаха

Този на Драгалевци обаче е блокиран след снощната буря

Лифтовете от Драгалевци и Симеоново започват работа от днес - 1 август. Касите са отворени отрано, но посетители още няма, съобщи бТВ. Причината е, че една от станциите на лифта на Драгалевци е блокирана след снощната буря и трябва да бъде отстранена повредата. 

Лифтовете на Драгалевци и Симеоново ще работят уикендите и през почивните дни от 9 до 16 ч. Билетът за лифтовете на Витоша ще струва 8 лв. в едната посока и 10 лв. - отиване и връщане. Под въпрос е обаче новият зимен сезон на Витоша, тъй като по документи няма писти.

Припомняме, че лифтовете се пускат едва сега, тъй като на "Витоша ски" не бе разрешено да прочисти просеките, за което са имали предписание от Държавния технически надзор. Още през лятото на миналата година от компанията изпратиха писмо до всички отговорни институции за задаващия се проблем, но не са получили отговор дълго време.

В крайна сметка просеките бяха почистени от храсти и друга дребна растителност. Горското стопанство бе натоварено с разчистването след среща между "Витоша ски" и столичния кмет Йорданка Фандъкова, на която фирмата склони да пусне лифтовете след 8-месечно прекъсване.

Коментари: 0