Логото е "една шарения като бонбонче от панаир - сладичко, шареничко, хубавичко"

Вежди Рашидов, министър на културата

Цитат на деня:

220 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

"Засега е една шарения като бонбонче от панаир - сладичко, шареничко, хубавичко, а България е сериозна страна, не е толкова сладолед... има нещо по-сериозно".

С тези си думи министърът на културата Вежди Рашидов описа "Бранд България". Около туристическото лого, с което се представяме пред света не престава да се шуми от представянето му преди по-малко от месец.

"Логото на България трябва бъде една съвършена естетика, а новото е малко примитивно", каза още Рашидов, цитиран от Фокус. Според културния министър трябва да се правят сериозни национални конкурси, които ще могат да направят едно прекрасно лого на страната ни.

"Не го казвам от някаква лошотия, България не заслужава толкова примитивно отношение и, разбира се, малко на кич отива", продължи Вежди Рашидов. Той обаче категорично заяви, че ще иска да проектира нов бранд, освен ако не му възложат тази задача.

Последният скандал около "Бранд България" е свързан с факта, че прокуратурата започва проверки на конкурса за избор на новото лого. Художници и дизайнери вече се изказаха изключително негативно по адрес на новия бранд.

Подкрепи Economic.bg