Любомир Павлов заплаши журналисти със съд

Издателят на "24 часа" и "Труд" ще съди Ниолай Бареков и Диляна Гайтанджиева, като на пресконференцията заплаши със съд други двама журналисти

7596 ~ 2 мин. четене

Любомир Павлов ще съди Николай Бареков и репортерката от TV7 Диляна Гайтанджиева за клевета. Това обяви самият той по време на извънредна пресконференция, след като по-рано днес беше извикан в националното следствие, за да му бъдат повдигнати обвинения за укриване на данъци и пране на пари.

По време на пресконференцията собственикът на "Медийна група България" ("24 часа" и "Труд") заплаши и двама журналисти в залата, които задаваха въпроси от името на TV7 и "Телеграф".

На пресконференцията председателят на Съюза на българските журналисти в България заяви категорично, че новото обвинение на прокуратурата срещу него е безпочвено. "Твърди се, че съм придобил финансова, имотна облага за около 20 млн. лв. Когато няколко лъжи се повтарят 100 пъти, в очите на хората стават истина", заяви Павлов.

Относно обвиненията, че е купувал имоти във Франция с пари от Общинска банка, и по този начин ги е перял, Павлов заяви, че парите за жилищата са изцяло взети със заеми.

"Аз, физическото лице Любомир Павлов нямам имоти във Франция. Имотите са собственост на дружества, някои от които са семейни. Всички те са закупени със заеми, взети и от чужда, и от българска банка. Всичко е финансирано и са обезпечени с първа ипотека", обясни той. "Имам ревизионен доклад, който показва, че за всичките тези години аз не дължа никакви данъци. Аз винаги съм си плащал данъците. Твърдят се неща, които нямат нищо общо с реалността и фактологията", каза още Павлов. Той твърди, че и ТВ 7 е замесена в последното му обвинение. "Всички знаят, че аз съм участвал и помагал, когато се развиваше ТВ 7 и когато Диляна беше там", коментира Павлов.

Подкрепи Economic.bg