МИСТЪР/МИСИС ИКОНОМИКА 2004

Валентин Златев, генерален директор на "Лукйол- България" - 2004 г.

3794 ~ 1 мин. четене

За девети път бяха определени призьорите на Националния конкурс "Мистър/Мисис Икономика", организиран от списание "Икономика" и Асоциацията на индустриалния капитал в България.

На 20 януари 2005 г., предишният носител на отличието за цялостен принос към националната икономика Милен Велчев връчи статуетката "Рибарят и златната рибка" на Валентин Златев, генерален директор на "ЛУКОЙЛ-България".

Явно стопанските резултати на компанията и тежестта й като най-голям данъкоплатец в страната се оказаха решаващи в експертната анкета сред над 250 представители на бизнеса, стопанското управление, икономическата наука и медиите. Той бе предпочетен сред другите изявени личности от нашия стопански живот, номинирани за голямата награда - Васил Божков, Александър Кашукеев, Красен Станчев и Румен Янчев. За втори път бе връчена и наградата "Мистър/Мисис Икономика" за  принос в развитието на българската индустрия.

Номинирани в тази категория бяха: Петър Бъчваров, Божидар Данев, Георги Добрев, Лалко Дулевски и Наско Цанев. За активното си участие в разработването на нови нормативни документи, допринесли за подобряване на бизнес климата в страната наградата бе присъдена на председателя на управителния съвет на Българската стопанска камара Божидар Данев.

Специалната награда "За развитие на бизнес комуникациите", отличаваща личностите със сериозен принос към корпоративните комуникации и за изграждането на ефективни връзки между бизнеса и държавната администрация, получиха Петер Имберг, управител на Вестникарска група България и изпълнителен директор на Медия Холдинг и управителят на М3 комюникейшън Максим Бехар.

Подкрепи Economic.bg