Maринов: Очакваме бизнеса да даде идеи за добри практики

Внедряването на модерните технологии и информационните продукти в туристическите предприятия несъмнено ще повиши тяхната конкурентоспособност, отбеляза зам.-министърът с ресор туризъм

264 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Очакваме бизнесът да даде повече идеи за добри практики и приложение на информационните технологии в дейността на хотелиери, туроператори и агенти в започналата работа по подзаконовите нормативни актове към новия Закон за туризма. Това каза икономическият зам.-министър с ресор туризъм Иво Маринов при откриването на първата конференция за маркетинговите иновации в туризма „Тravel Academy 2013“, съобщиха от ведомството.

Маринов поздрави организаторите за инициативата, защото тя обединява идеите предимно на млади хора, които могат бързо да надградят постигнатото в българския туризъм и да го направят устойчив сектор. Много нови идеи са залегнали и в закона – например правната възможност за осъществяване на електронна търговия в туризма, сключване на договори по интернет, издаване на ваучери за услуги, регистрация и други.

„Внедряването на модерните технологии и информационните продукти в туристическите предприятия несъмнено ще повиши тяхната конкурентоспособност. В това отношение всяка нова инициатива ще има безусловно подкрепата на държавата”, подчерта зам.-министърът.

В двудневния форум, който е под патронажа на МИЕТ, се включват близо 150 хотелиери и представители на туроператорски и агентски фирми. Съвместно с експерти по реклама, маркетинг и с юристи те ще дискутират съвременните методи за привличане на повече туристи, както и конкретни полезни практики – как се изгражда уебсайт на туристическа фирма, управление на онлайн репутация, тънкости на имейл маркетинга и рекламата, работа с електронни каталози, пласмент по интернет на хотелско настаняване и други.

Подкрепи Economic.bg