Мая Манолова: Няма диалог с протестиращите студенти

"Не е прекалено пространството на загражденията около НС, просто така се осигурява нормалното му функциониране"

88 ~ 2 мин. четене

Аз харесвам студентите – няма как да не се харесва младото поколение, тези, които са образовани, интелигентни и търсещи реализация, заяви в ефира на bTV Мая Манолова. Тя коментира темата „окупации и протести”, уточнявайки, че това, което не харесва, е липсата на диалог и категоричността на искането на протестиращите вече над 160 дни пред парламента.

Тези хора още в първия протест и думата „оставка” затвориха вратата за всякакви разговори и други искания, които биха могли да поставят. А с други, като браншовите организации и синдикатите, би могло да се търси диалог и решаване на проблемите. Следващата фаза наистина е търсене на диалог. Ето, всичко, което предложиха по Изборния кодекс, беше чуто”, обясни зам.-председателят на НС, повтаряйки рефрена за диалогичността, с който от БСП коментират напоследък общественото недоволство у нас.

„НС е сърцето на демокрацията. Но на протестите имаше агресивни агитки, които искаха да нахлуят в сградата с идеята да се удари точно парламента. Не е прекалено пространството на загражденията около НС, просто така се осигурява нормалното му функциониране. Не е нормално да те замерят с домати, бутилки и тежки предмети. Даже от чисто човешка гледна точка не е безопасно да се движиш в такава среда. Полицията просто ни осигурява безопасен начин да влизаме и излизаме от сградата”, допълни Манолова.

Според нея протестите на ГЕРБ и БСП миналата седмица не са били „мерене на мускули”. Акцията на социалистите била „начин да се покаже, че има и друга гледна точка, която остава в страни и медиите не показват. Показахме, че правителството има подкрепа, че има хора, които го харесват, и то много”.

Подкрепи Economic.bg