Местан: Борисов и Дянков съсипаха производителите на тютюн

До 2009 година тютюнопроизводителите не са имали никакъв проблем с изкупната кампания, не са плащали данък общ доход, а 10-процентен данък върху продукцията им е въведен от Дянков, добави лидерът на ДПС

140 ~ 1 мин. четене

За мен тази наглост и тези лъжи на господин Бойко Борисов ми идват в повече и затова избирам да говоря с езика на фактите. Ще кажа защо управлението на ГЕРБ, ако бе провалено в своята цялост, бе тотално престъпно спрямо тютюнопроизводителите. Това заяви пред бТВ Лютви Местан, председател на ДПС.

Той заяви, че до 2009 година тютюнопроизводителите не са имали никакъв проблем с началото и края на изкупната кампания, не са плащали данък общ доход върху продукцията си, а 10-процентен данък върху продукцията им е въведен от Симеон Дянков.

 „Аз твърдя с езика на фактите, че управлението на Бойко Борисов отне от трапезата на най-бедните хора в България средно между 3500 и 4000 лева. Това е абсолютен факт. Всичко друго наистина са брътвежи и политическа наглост", каза още Лютви Местан.

Тоталната либерализация на Симеон Дянков и Бойко Борисов доведоха тютюнопроизводителите до това положение.

Малко по-рано в студиото на бТВ депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева заяви, че Тютюнопроизводителите имат допълнително заплащане от държавата благодарение на ГЕРБ. "Знам в какво ни обвиняват и колегите в безизходицата си стават смешни, каза още тя. По думите й цената на тютюна ще е по-ниска, но къде е земеделският министър. Държавата трябва да предостави необходимите усилия, за да се срещат производителите и фирмите и да преговарят", каза още тя.

Коментари: 0