Microsoft представя смартфон през 2013 г.

Той ще работи под управлението на Windows Phone 8, твърди China Times като се позовава на източници сред китайските доставчици

80 ~ 1 мин. четене

Много е възможно Microsoft да не се задоволи само с таблета Surface и в началото на следващата година да представи свой смартфон. Той ще работи под управлението на Windows Phone 8, твърди China Times като се позовава на източници сред китайските доставчици. Според слуховете, корпорацията вече няколко месеца разработва смартфон, който ще излезе под марката на Microsoft.

Американският производител прави подобна крачка заради неудовлетворителните резултати на Nokia, която не успява да продаде голямо количество смартфони  Lumia, пише китайското издание. Microsoft сериозно възнамерява да популяризира екосистемата Windows Phone 8, затова е готова да излезе дори на нов за себе си пазар.

През лятото се появиха слухове, че компанията разработва собствен смартфон. Тогава обаче се смяташе, че става дума за референсен дизайн на устройство, който никога няма да стигне до стадий производство.

Подкрепи Economic.bg