Microsoft създава център за иновации в Китай

Проектът е на стойност от близо 798 млн. долара

224 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Американската корпорация Microsoft ще създаде център за иновации в китайската провинция Хайнан, предава Digital Trends. Новият технологичен парк е част от мащабен договор за подобряване на IT развитието на региона.

Технологичният гигант е подписал меморандум за разбирателство с правителството на провинция Хайнан по време на азиатския форум, провеждан в Китай. „Центърът за иновации ще бъде първия по рода си за Microsoft в Китай и се надяваме, че ще привлече и други софтуерни компании”, заяви Ли Гуолан, заместник-областен управител на провинцията. Той също така добави, че очаква реализирането на софтуерен проект, свързан с индустриалната екосистема на стойност 5 млрд. юана (близо 798 млн. долара).

Орландо Алайа, вицепрезидент на Microsoft, заяви, че сътрудничеството на американската компания с Хайнан ще даде тласък на усилията на региона да се превърне в международна туристическа дестинация.

Digital Trends посочва още, че освен иновационния център, Microsoft ще изгради IT академия за обучението на специалисти, както и софтуер за обучение и защита на интелектуалната собственост. 

Подкрепи Economic.bg