Министри и директори дариха кръв

Причина за спешната кампания е недостигът на групи А и 0 в лечебни заведения в София и в Западна България

64 ~ 1 мин. четене

Министрите Делян Добрев и Цветан Цветанов се включиха в спешната акция по кръводаряване в София. Двамата дариха кръв във временния пункт на Министерство на здравеопазването. Причина за спешната акция е недостигът на кръв и кръвни продукти от групи А и 0 в лечебни заведения в София и в Западна България.

„Смятам, че винаги когато имаме възможност, трябва да даряваме кръв”, посочи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Той посочи, че за първи път дарява кръв, въпреки че в управляваното от него министерство на всеки два месеца се прави такава кампания.

„Радваме се, че се отзовахме днес, не само аз, но и редица други директори на дружества, директори на дирекции, главният секретар, началник на кабинета – всички са тук. Така че ще дадем добър пример за взаимна помощ”, каза Добрев. Икономическият министър посочи, че е научил за кампанията от негова колежка, която призовала всеки в министерството. 

Пункт за безвъзмездно кръводаряване на площад „Света Неделя” е „отворен” от 9 до 12 ч. следобед, от 13 ч., такъв пункт ще има и в централата на Българския червен кръст в София на ул. „Джеймс Баучер”.

Подкрепи Economic.bg