Министърът иска 18% увеличение при заплатите на психиатрите

Здравният министър Десислава Атанасова е изпратила предложението си до Финансовото министерство

3572 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Предложението за увеличаване на заплатите с 18% в психиатриите и районните центрове за трансфузионна хематология е изпратено до Финансовото министерство. Това каза здравният министър Десислава Атанасова, по време на посещението си във Варна. Тя уточни, че преразпределението на средствата в бюджета на здравното ведомство трябва да бъде одобрено първо от Министерски съвет.

Преди няколко дни Атанасова поиска допълнително 20 млн. лв. в бюджета на ведомството за 2013 г. като сега посочи, че те ще бъдат разпределени в три основни пера. "Първото е да бъдат увеличени средствата за лечение на деца в чужбина", каза тя. Министърът уточни, че с отпадането на лимита от 180 000 лв., вече се изпращат деца за лечение в чужбина без ограничения.

"Одобрените деца от началото на годината са 490. Бюджетът, който ще е необходим вече за заплащането на лечение е 8000 лв. Второто перо е за подпомагане на болници в труднодостъпни планински райони. Третото перо са инвестиции и капиталови разходи", добави Атанасова.

Подкрепи Economic.bg