Министърът предложи Венцеслава Тасева за шеф на агенцията по храните

Иван Станков смята, че бившият зам-.директор в агенцията е най-навътре в проблемите

120 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Министърът на земеделието и храните Иван Станков е предложи Венцеслава Тасева да стане директор на Българска Агенция по Безопасност на Храните (БАБХ). Той направи това по време на  срещата-изложение между български производители и търговски вериги в Пловдив. Досега Тасева е заемала поста зам.-директор в Агенцията.

Станков обяви, че ще има още нови заместник-директори. "Ще има нов директор в близките дни и още двама заместници, но нека премиерът да каже това", посочи министърът.

Според Иван Станков Тасева е най-навътре в проблемите. "Очаква се премиерът да назначи изпълнителен директор в най-скоро време", каза още министърът.

Досегашният директор на БАБХ Йордан Войнов депозира оставката си в сряда. "Настъпих много интереси, не съм удобен", коментира тогава той. Според него нещата скоро щели да излязат наяве, а "те са свързани с накърнени интереси на фирми и лобита, свързани с неудобните за тях наредби както за млечните продукти, така и за водата в пилетата".

Малко преди това, по време на правителственото заседание, служебният премиер Марин Райков заяви, че директорът на БАБХ следва да бъде освободен заради скандала с дезинфекцията по българо-турската граница.

Причина за това е случаят, при който на частна фирма беше прехвърлено събирането на таксата за дезинфекцията на турската граница. След като се установи, че въпросната фирма е регистрирана два дни след сключването на договора с нея, прокуратурата започна проверка по случая.

Подкрепи Economic.bg