Митничари обидени на Симеон Дянков

Готвят протест утре заради преместването на администрацията в Русе

7392 ~ 1 мин. четене

Служители на Агенция "Митници" са обидени на Симеон Дянков за вчерашните му думи по повод готвения от тях протест. Това заявиха в ефира на бТВ служители на агенцията. Финансовият министър вчера коментира, че решението за преместване на администрацията в Русе вече е взето. "Това ще стане. На етапи, но ще стане. Никой не е роден митничар. Обикновено хората, които протестират, не е заради местенето на работното място, те получават нещо странично и затова държат на тази работа да са. Ще сме обезпечени от привличането на човешки ресурси", коментира Дянков.


"Ще обмислим какви действия да предприемем по повод тези думи. Те ще са съобразени с закона. Аз лично се чувствам обиден от министъра", коментира служител от агенцията.

Именно заради идеята за местене на Агенция "Митници" в Русе най-малко 265 души ще протестират утре срещу плана за децентрализация.

Има слухове, че решението ще мине експресно през Министерски съвет (МС) и след това бързо ще се приеме от парламента, може би още в тази сесия, подозират митничарите.

Подкрепи Economic.bg