Митниците събрали 204 млн. лв.

За три години са освободени 1 114 служители, съобщи Ваньо Танов

"Митниците имат 10% повече приходи за първите четири месеца на тази година в сравнение със същия период на миналата година. Имаме приходи над 204 млн. лв.", съобщи перд bTV ген. Ваньо Танов, директор на Агенция „Митници”.

„Митниците са преобразени, но случаи като този в Свиленград опорочават всичко”, смята той.

„Надявам се всички задържани митничари „да се удавят” образно казано, т.е. да изтърпят наказанията си. Радвам се, че не бях уведомен за акцията", каза Танов. По думите му той няма никаква вина за това, че служители на митниците са корумпирани и нелоялни към службата си.

Шефът на митниците заяви, че за три години в Агенция „Митници” са освободени 1 114 служители, като една част от тях са освободени, защото не са били лоялни към работата си, а други, защото просто са нямали образование.

По думите на Танов всички, които не могат да работят в митниците, ще бъдат отстранени. „Щом не могат да са лоялни към работата си ще бъдат заменени с други”, обясни той. Според него изкушенията са изключително големи. „Мерките не могат да бъдат еднозначни, те трябва да са комплексни”, обобщи митническият шеф.

Коментари: 0