Моден дизайнер ще управлява „Банкиране на дребно“ в Булбанк

Досега Цветанка Минчева беше заместник-директор на отдела

660 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Досегашният заместник директор на отдел "Банкиране на дребно" в УниКредит Булбанк - Цветанка Минчева, е новият директор на дирекцията в най-голямата по активи банка на българския пазар. Минчева беше зам.-директор "Банкиране на дребно" в УниКредит Булбанк от 2011 г. досега, като след издигането в йерархията на финансовата институция тя ще заеме поста на Паскуале Джамбои, чийто мандат в България изтече. Джамбои от своя страна ще продължи кариерата си като главен оперативен директор на UniCredit S.p.A. Permanent Establishment Vienna.

Интересен факт за Цветанка Минчева е, че преди да навлезе сериозно в банковата сфера, пет години се е занимавала с моден дизайн, съобщиха от УниКредит Булбанк.

До момента Цветанка Минчева беше зам.-директор "Банкиране на дребно" в УниКредит Булбанк, но заедно с това отговаряше и за развитието на алтернативните канали за банкиране в банката - интернет и мобилно банкиране. Тя е известна и с това, че ръководеше пилотния проект за цялата група "Банков филиал на бъдещето".

"По голямата част от позициите, през които съм преминала в банката, са били свързани с развитие на бизнеса и внедряване на иновации. Уверена съм, че и занапред в традиционно възприемания като консервативен банков сектор, ще работим за клиентите и ще се променяме с бързината, с която се променят техните потребности", коментира Минчева.

Кариерата й започва като стажант в УниКредит Булбанк. Последователно Цветанка Минчева преминава през различни позиции във финансовата институция - специалист "Продажби", специалист "Отношения заможни клиенти", директор на филиал и мениджър "Масов пазар".

През 2001 г. завършва специалност "Счетоводство и контрол" в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Две години по-късно завършва MBA програма по международен бизнес в MIB School of Management в Триест, Италия.

Подкрепи Economic.bg