Модернизират пречиствателната станция в Несебър

Проектът е за 98 млн. лв. и се финансира по ОП „Околна среда“

Започна изпълнение на проекта за модернизация на пречиствателната станция в Несебър, съобщиха от ековедомството. Проектът е за 98 млн. лв. и след приключването му пречиствателните съоръжения ще обслужват през следващите 25 години освен Несебър, Равда и Слънчев бряг, а също и морските селища Свети Влас и Ахелой.

По-рано днес Нона Караджова и зам.-министърът на околната среда Ивелина Василева дадоха старт и на интегрирания проект за управление на питейните и отпадъчни води в бургаския квартал "Горно Езерово".

Проектът надхвърля 11.2 млн. лева и се очаква да бъде завършен след 34 месеца. Водопреносна мрежа трябва да е готова до януари 2015 г. С приключването му ще се реши важен проблем за опазването на чистота в района и за спирането на замърсяването на Бургаското езеро, посочи министърът.

Утре ще бъдат подписани още шест договора за изграждане на инфраструктура в сектор "Води". Проектите са на обща стойност от 190 млн. лв. и се отпускат по оперативна програма „Околна среда“ за общините Етрополе, Казанлък, Сопот и Столична община.

Коментари: 0