На евроизборите АБВ ще има повече от сбора на 4 социологически агенции

"Позитано" поставя БСП в положение "дама под чехъл", защото всичко се ръководи от ДПС, категоричен е лидерът на АБВ Георги Първанов

Автор: Божидара Иванова

"АБВ ще има такъв резултат на евроизборите, който ще е повече от сбора на четири социологически агенции", заяви лидерът на формацията Георги Първанов в предаването "Всяка неделя" по bTV. По думите му АБВ ще продължи в политическата битка на всички следващи избори.

"ГЕРБ мачкаха и слагаха техни хора (на ключовите мета във властта – бел.ред.). Сега става същото, но се прави със злоба и реваншизъм – тоест ако преди имаше чистка, сега е лов на вещици", посочи Първанов.

Той обясни още, е битката му е срещу противоречивия политически образ Делян Пеевски. "Позитано" поставя БСП в положение "дама под чехъл", защото всичко се ръководи от ДПС, в частност от Пеевски. Не може една империя, пробита по незнайно какъв начин и разполагаща с цялата държавна машина, да определя накъде да върви страната – това е личният момент за мен в битката. Може да го предложат и за шеф на ООН – това само показва, че на тях не им пука за общественото мнение", категоричен е политикът.

Според Първанов кабинетът е "слаб и с вързани ръце". "Големите въпроси се решават в партийните централи – пример за това са онези 500 млн. лв. за регионите, които бяха разпределени от централите, друг пример е назначението на новия ръководител на Сметната палата", каза още лидерът на АБВ.

Бившият президент обясни, че не съжалява, че навремето е посочил Сергей Станишев за лидер на "столетницата". "Аз досега никога никой не съм наричал предател и никой не съм изключвал от партията. Затова с направеното от него (изключването на Първанов и Калфин от БСП – бел.ред.) не става дума само за предателство, става дума за нещо от времената на Сталин", допълни той.

Коментари: 0